Welkom‎ > ‎

Berichtenarchief

Vacantverklaringen  november  2019

De vacantverklaringen van november 2019  (met benoemingsmogelijkheid op 1 januari 2020)  worden voor het geheel van de Scholengemeenschap gezamenlijk bekend gemaakt voor 15 november 2019. De personeelsleden worden hiervan in kennis gesteld via hun respectievelijke school en om te voldoen aan de 'openbare bekendmaking' wordt de lijst ook via deze webstek gepubliceerd.

Klik hier voor de 'Vacantverklaringen november 2019' ... 

Vacantverklaringen  november  2018

De vacantverklaringen van november 2018 (met benoemingsmogelijkheid op 1 januari 2019 worden voor het geheel van de Scholengemeenschap gezamenlijk bekend gemaakt voor 15 november 2018. De personeelsleden worden hiervan in kennis gesteld via hun respectievelijke school en om te voldoen aan de 'openbare bekendmaking' wordt de lijst ook via deze webstek gepubliceerd.

Klik hier voor de 'Vacantverklaringen november 2018' ... 

Vacantverklaringen  september  2018

De vacantverklaringen van september 2018 (met benoemingsmogelijkheid op 1 oktober 2018 worden voor het geheel van de Scholengemeenschap gezamenlijk bekend gemaakt voor 10 september 2018. De personeelsleden worden hiervan in kennis gesteld via hun respectievelijke school en om te voldoen aan de 'openbare bekendmaking' wordt de lijst ook via deze webstek gepubliceerd.

Klik hier voor de 'Vacantverklaringen september 2018' … 

Vacantverklaringen  maart  2018

De vacantverklaringen van maart 2018 (met benoemingsmogelijkheid op 1 juli 2018 of op 1 oktober 2018 worden voor het geheel van de Scholengemeenschap gezamenlijk bekend gemaakt voor 1 april 2018. De personeelsleden worden hiervan in kennis gesteld via hun respectievelijke school en om te voldoen aan de 'openbare bekendmaking' wordt de lijst ook via deze webstek gepubliceerd.

Klik hier voor de 'Vacantverklaringen 2018' … 

Vacantverklaringen maart  2017

De vacantverklaringen van maart 2017 (met benoemingsmogelijkheid op 1 juli 2017 of op 1 oktober 2017 worden voor het geheel van de Scholengemeenschap gezamenlijk bekend gemaakt voor 1 april 2017. De personeelsleden worden hiervan in kennis gesteld via hun respectievelijke school en om te voldoen aan de 'openbare bekendmaking' wordt de lijst ook via deze webstek gepubliceerd.

Klik hier voor de 'Vacantverklaringen 2017' … 

 Vacantverklaringen mei 2015

De vacantverklaringen van mei 2015 (met benoemingsmogelijkheid op 1 juli 2015) worden voor het geheel van de Scholen-gemeenschap gezamenlijk bekend gemaakt voor 15 mei 2015. De personeelsleden worden hiervan in kennis gesteld via hun respectievelijke school en om te voldoen aan de 'openbare bekendmaking' wordt de lijst ook via deze webstek gepubliceerd.

Klik hier voor de 'Vacantverklaringen 2015' ... 


Gezamenlijke Studiedag "Rond Punt" op 22 oktober 2014

Op woensdag 22 oktober 2014 organiseren we een vierde Gezamenlijke Studiedag voor alle personeelsleden van onze Scholengemeenschap.

Frederik Imbo brengt ons na "Waarom we 2 oren hebben en slechts 1 mond" -vorig schooljaar- een volgende interactieve presentatie "Rond Punt"
en zal hierdoor onze inzichten vergroten en tips geven om vlotter met elkaar te communiceren als het vierkant draait.

We maken kennis met verbindende communicatie dankzij een model dat ons kan helpen om op een respectvolle manier te uiten wat dwars zit.
Als we ook nog open staan voor wat er in de ander leeft, dan vergroot de kans dat er opnieuw echt contact en vertrouwen ontstaat. Via speelse
oefeningen, filmpjes en een creatieve slideshow leert Frederik Imbo ons het onderscheid maken tussen specifieke waarnemingen van wat er gebeurt
en de oordelen en de gedachten die de betrokken partijen daarbij hebben. We ervaren hoe anders een conflict wordt als we onze gevoelens uitdrukken.
We worden ons bewust van onze behoeften en daarnaast leren we het belang van wat we willen concretiseren in een verzoek vertalen. Als we tegelijk met empathie openstaan
voor de wereld van de ander, dan zetten we een eerste stap op weg naar verbinding. Deze invalshoek helpt ons om echt contact te krijgen met mensen en verder in alle eerlijkheid
aan de relatie te bouwen. Niet alleen van verstand tot verstand. Ook van hart tot hart, van ziel tot ziel.


Vacantverklaringen mei 2014

De vacantverklaringen van mei 2014 (met benoemingsmogelijkheid op 1 januari 2015)worden voor het geheel van de Scholengemeenschap gezamenlijk bekend gemaakt voor 15 mei 2014. De personeelsleden worden hiervan in kennis gesteld via hun respectievelijke school en om te voldoen aan de 'openbare bekendmaking' wordt de lijst ook via deze webstek gepubliceerd.

Klik hier voor de 'Vacantverklaringen 2014' ... 


Onderwijsspiegel 2014 gepubliceerd.

Frans in de eerste graad, leerbegeleiding en GOK, de implementatie van het STEM-actieplan in het lager en het secundair, ... Deze en nog meer andere thema's komen aan bod in de nieuwe Onderwijsspiegel, het jaarlijkse rapport van de onderwijsinspectie.

Klik op de cover voor het volledige rapport of lees een samenvatting van de resultaten op de site van Klasse:
http://www.klasse.be/leraren/45558/veel-inzet-bij-leraren-maar-te-weinig-aandacht-voor-evaluatie/
Uit Het Laatste Nieuws van 23 oktober 2013 ...

uit Het Laatste Nieuws van 23 oktober 2013

Vacantverklaringen mei 2013

De vacantverklaringen van mei 2013 (met benoemingsmogelijkheid op 1 januari 2014)worden voor het geheel van de Scholengemeenschap gezamenlijk bekend gemaakt voor 15 mei 2013. De personeelsleden worden hiervan in kennis gesteld via hun respectievelijke school en om te voldoen aan de 'openbare bekendmaking' wordt de lijst ook via deze webstek gepubliceerd.

Klik hier voor de 'Vacantverklaringen 2013' ... 


Vernieuwing  Beheerscomité

Het begin van het nieuwe jaar was deze keer ook de start van de vernieuwde schoolbesturen op basis van de verkiezingen van 14 oktober 2012 en de daarop volgende coalitievormingen. Als gevolg hiervan werd ook ons Beheerscomité in grote mate vernieuwd: alleen Mohamed Ridouani (Leuven) blijft zijn mandaat van Onderwijsschepen verderzetten in de net begonnen legislatuur.

We willen de gewezen Schepenen van Onderwijs van onze verschillende gemeenten danken voor hun jarenlange arbeid -aansluitend op hun werk voor de eigen school- ten voordele van de goede werking van onze Scholengemeenschap:

- Michel Baert   (Boortmeerbeek),
- Paul Jacobs   (Haacht),
- Willy Kuijpers   (Herent),
- Bob Saviolo   (Keerbergen).

Onze bijzondere dank gaat uit naar Bob Saviolo en Willy Kuijpers voor de wijze waarop zij het voorzitterschap van het Beheerscomité de afgelopen periode hebben opgenomen.

We verwelkomen de nieuwe Schepenen van Onderwijs:

- Karin Derua   (Boortmeerbeek),
- Nico Bogaerts   (Haacht),
- Astrid Pollers   (Herent),
- Inge Anno   (Keerbergen),

en wensen hen alle heil en voorspoed toe in hun arbeid voor de eigen lokale school en de Scholengemeenschap in z'n geheel.
Vacantverklaringen mei 2012

De vacantverklaringen van mei 2012 (met benoemingsmogelijkheid op 1 januari 2013)worden voor het geheel van de Scholengemeenschap gezamenlijk bekend gemaakt voor 15 mei 2012. De personeelsleden worden hiervan in kennis gesteld via hun respectievelijke school en om te voldoen aan de 'openbare bekendmaking' wordt de lijst ook via deze webstek gepubliceerd.

Klik hier voor de 'Vacantverklaringen 2012' ...


Eerste Digibord in SMVB officieel geopend door Minister van Onderwijs

Op 8 mei 2012 kwam Vlaams minister van Onderwijs, Pascal Smet, in Toverveld langs om in de klas van meester Roel het eerste digitale schoolbord binnen onze Scholengemeenschap officieel te openen. De minister bewonderde tevens de groei en bloei van Toverveld en sloot zijn bezoek af met een ongedwongen babbel bij een kop koffie in het goed gevulde leraarslokaal.

Klik hier voor het verslag dat de regionale TV-zender ROB hierover maakte...


Gezamenlijke Personeelsvergadering

Op 28 februari 2012 organiseerden we opnieuw een gezamenlijke personeelsvergadering, deels in GBS Boortmeerbeek en deels is GBS Haacht. We boden elke personeelsgroep een aangepast programma aan, maar de onderliggende bedoeling bleef mogelijkheden te scheppen waardoor er schooloverschrijdende contacten konden gelegd worden of versterkt konden worden. Als besluit werden er 129 evaluatieformulieren verzameld. Het verwerkte resultaat kan je hieronder aantreffen.

Klik hier voor het resultaat van de evaluatieverwerking ...